אוסטריה וישראל
אחרי הקמתה של מדינת ישראל, ביקשה אוסטריה לקיים עמה קשרים דיפלומטיים, ועל אף המתח הראשוני, סייעה תמיכתה של אוסטריה בישראל בימי מלחמת ששת הימים (1967) להידוק הקשרים.
בשנת 1986 בחרו האוסטרים בקורט ולדהיים לנשיאות. בימי מלחמת העולם השנייה שירת ולדהיים כמתורגמן וקצין מודיעין עבור הצבא הגרמני, ביחידה שהופקדה על גירושם של יהודים מסלוניקי ופעלה באכזריות ברוטלית נגד פרטיזנים ואזרחים יוגוסלבים. מסע הבחירות של ולדהיים ב- 1986, מזכ"ל האו"ם לשעבר, עורר פרץ רגשות אנטישמים.
מאז 1987, אחרי פרשת ולדהיים, ביקשו הממשלה הפדרלית והרשויות המקומיות באוסטריה לשפר את היחסים עם יהודי המדינה, עם יהדות העולם ועם מדינת ישראל. ניכרה עלייה בתמיכה במוזיאונים יהודיים, בבתי כנסת, ביוזמות מחקר, ובכנסים אקדמיים בנושאים יהודים, ונעשה גם מאמץ חינוכי של ממש למען המאבק באנטישמיות ולשיפור ההבנה והידע בנושא השואה.
בשלהי שנות ה- 80, החלה הממשלה האוסטרית לבחון מחדש את התפקיד שמילאה בימי השואה. ביולי 1991 חיברה הממשלה הצהרה, שמסר לפרלמנט בונדסקנצלר וראניצקי, ובה הכירה אוסטריה בחלקה בפשעיו של הרייך השלישי. בביקורו בשנת 1993 בישראל, הודה הקנצלר פרנץ וראניצקי כי אוסטריה הייתה שותפה לפשעי השואה.
בשנת 1995 יסדה ממשלת אוסטריה את קרן הלאומית שמטרתה להעניק פיצויים צנועים לניצולי השואה, והקימה גוף רשמי שיחקור את נושא הרכוש היהודי שהוחרם באוסטריה בימי מלחמת העולם השנייה. הקרן הלאומית של הרפובליקה האוסטרית לקורבנות הנאציזם נוסדה על מנת "לזכור את העוול הנורא שגרמו הנאצים למיליוני אנשים, ולזכור גם את מעורבותם של אוסטרים בפשעים אלה". כ- 20,000 אוסטרים בעולם, רובם יהודים, קיבלו תשלומים מהקרן.
למרות מאמצי הממשלה להכיר בעבר ולהבטיח עתיד טוב יותר, עדיין ניצבים היהודים באוסטריה בפני האנטישמיות. היא מופצת בריש גלי בציבור ובדרג המדיני, במעשי ונדליזם, בגרפיטי של צלבי קרס ובמתקפות בעיתונות.
בבחירות הלאומיות בספטמבר 1999, מפלגת החופש הימנית (מפלגה לאומנית המתנגדת להגירה), בראשותו של יורג היידר, קיבלה 27 אחוזים מהקולות ועל כן הצטרפה לממשלת הקואליציה החדשה. ישראל החזירה את שגרירה בשנת 2000. אולם היחסים בין הארצות התחממו מעט בעקבות הצעת אוסטריה להעניק פיצויים לניצולי השואה ולצאצאיהם, וכן בשל הירידה בתמיכה הציבורית שזכתה לה מפלגת החופש בבחירות ב- 2002 . לאחר שלוש שנים וחצי, החליטה ממשלת ישראל לחדש קשרים דיפלומטים מלאים עם אוסטריה. ישראל הודיעה על ההחלטה בעת ביקור שרת החוץ האוסטרית בניטה פררו וולדנר, ב- 29 ביולי , האישיות הבכירה ביותר שביקרה בישראל במשך שלוש שנים.
בשנת 2004 ביקר נשיא ישראל משה קצב באוסטריה והיה ראש המדינה הראשון לעשות כן. הוא נפגש עם הנשיא היינץ פישר וביקר במחנה הריכוז וההשמדה מאוטהאוזן. קודם לביקורו מינתה ישראל שגריר לווינה.