בריטניה
38,850 יהודים הצליחו להימלט מאימי הטרור הנאצי באוסטריה אל בריטניה. לילדים רבים היה סיכוי להינצל ב"קינדרטרנספורט". לאור עתירתה של ועדת הפליטים היהודים בבריטניה, החליט הפרלמנט הבריטי לקלוט מספר לא מוגדר של ילדים בגיל 5 עד 17 מגרמניה, מאוסטריה ומצ'כוסלובקיה. הטרנספורט הראשון יצא זמן קצר אחרי ליל הבדולח, והאחרון – יומיים לפני פרוץ המלחמה. כ- 10,000 ילדים עברו את המסע. היו ילדים שאומצו על ידי משפחות אומנות, ואחרים הגיעו לבתי יתומים, או עבדו בחוות. רוב הילדים שוב לא ראו לעולם את הוריהם, אשר נספו בשואה.
אחרי מלחמת העולם השנייה הייתה בריטניה המדינה האירופית היחידה שמשכה אליה מספר גדול של יהודים מאוסטריה, שהצטרפו כנראה לקרוביהם שברחו אליה כפליטים והצליחו להכות בה שורש.
ארצות הברית
ארצות הברית הנהיגה מדיניות הגירה קשוחה אשר הגבילה כניסת יהודים מגרמניה ומאוסטריה אל תחומה. בימי מלחמת העולם השנייה ההגירה לארצות הברית נאסרה על יהודי אירופה, אבל ממרץ 1938 ועד להצטרפותה של ארה"ב למלחמה בדצמבר 1941, כ- 28,700 יהודים אוסטרים נמלטו אל ארה"ב, בעיקר מצרפת, מספרד ומפורטוגל. רוב האוסטרים שנמלטו אל ארצות הברית לא הגיעו ישירות, הם נמלטו אחרי שחרורם ממחנות הריכוז הנאצים או אחרי שנדדו וסולקו מארץ לארץ, פליטים ומהגרים חסרי כל זכויות, או ברחו באירופה ממקום למקום מפני הכיבוש הנאצי.
את הגירתם של יהודי גרמניה ואוסטריה תיארו לא אחת כ"זרם הגדול ביותר של אינטליגנציה בתולדות אמריקה בתקופה המודרנית".
ישראל
במפקד האוכלוסין הישראלי הראשון, שנערך ב- 1948, נמנו 7,626 עולים מאוסטריה בשנים 1032 – 1939, ו- 1,807 נוספים שהגיעו בשנים 1940 – 1945. ממאי 1948 ועד 1951, תקופת השיא בעלייה, באו לישראל 2,604 יהודים אוסטרים.
לפני 1938 היו רוב העולים מאוסטריה צעירים בני מעמד הפועלים, שעלו מסיבות אידיאולוגיות, נטשו את בתיהם ואת לשון אמם, רכשו במהירות את השפה העברית, חיו בקיבוצים ובמידת מה השתיקו והדחיקו את מורשתם התרבותית.
כשהשוו יוצאי אוסטריה את מנת חלקם לזו של יהודי גרמניה, שהיו מבוססים ומוכנים יותר, חשו לעתים מרירות. סוכנויות הסיוע של יהודי גרמניה סייעו לפעמים גם ליהודים אוסטרים. ובכל זאת נראה כי קליטתם בארץ החדשה הייתה קלה וחלקה יותר מזו של המהגרים הגרמנים הבורגנים. רבים מהם ידעו עברית מהלימודים בחדר, או מהתנועה הציונית, רבים דיברו יידיש היטב. מי שלא הצליח ללמוד את השפה ולהתרגל לאורח החיים השונה, התקשה מאד, משום שליהודי אוסטריה לא היו ארגונים חזקים מאחוריהם כפי שהיו ליהודי גרמניה. ייתכן שזו הסיבה לכך שרבים יותר שבו לאוסטריה מיד אחרי המלחמה (787). 819 ילידי אוסטריה נוספים שבו לאוסטריה מישראל בשנים 1948 – 1952.